Om oss

Vi som arbetar med Husbilsskolan

Stefan Janeld

STUDIEREKTOR

Driver sedan 11 år tidningen Husbilen Test. Har testat närmare 300 bilar och besökt de flesta fabrikerna i Europa. Har du frågor om planlösningar, modeller, chassin, värmesystem eller om husbilars konstruktion är det Stefan som ger dig besked.

Håkan Bengtzon

LÄRARE

Bor heltid i husbil och har snickrat en hel del själv för att få en mer praktisk bostad. Kan mycket om teknik och är tillsammans med Stig vår tekniske stöttepelare. Halva året spenderas utomlands, så han är väl förtrogen med att resa i Europa.

Stig Forsberg

LÄRARE

Vår teknikexpert. Har testat tillbehör åt tidningen Husbilen Test i tio år. Kan allt om el, vattenvård, internet ombord, TV, laddning. Är även väl insatt i lagar och regler runt husbilar. Såväl inom Sverige som ute i Europa.

Lars Jarlerud

REKTOR

Har över 40 års erfarenhet från husbil & husvagnsbranchen. Han har suttit i styrelsen för Husvagnsbranchens Riksförbund i mer en 10 år. Har varita agent för PILOTE husbilar i 9 år, anställd som Skandinavien ansvarig för HYMER på 90 talet. Förordnad besiktning och värderingsman av Handelskammaren. Utbildad som proffessionell styrelseordförande hos Michael Berglund. 

Nu lanserar han det digitala magasinet ”alltomhusbilen.se” tillsammans med Stefan Janeld från numera nedlagda tidningen Husbilen Test. Han jobbar ständigt vidare med nya ideér.

Bengt Appelqvist

LÄRARE

Har jobbat med Fiat och husbils chassin sedan 2003. Har själv kört husbil i mer än 15år.
Kan det mesta om grund produkten, dvs. chassiet, motorer och växellådor och detta speciellt på Fiat. 
Är även ganska insatt i lagar och regler kring vikter och typbesiktningar.
                    

Om Husbilsskolan

I sex år har Husbilsskolan varit ett fast inslag på några av landets campingmässor.

Konceptet är enkelt. I montern står experter inom olika områden av husbilslivet som ger svar på besökarnas frågor.

Det kan handla om vad som skiljer olika husbilar, hur man håller sina batterier laddade, regler i länder man vill besöka, lagar, skatter. Vad som helst som du funderar över.

På mässorna har vi märkt att behovet av kunskap är stort, mycket stort. För att kunna stå till tjänst även då det inte är mässa har vi tagit fram en internetbaserad tjänst som fyller samma funktion.

Ni kan antingen ställa en enstaka fråga eller köpa ett medlemskap och under ett år ha fri tillgång till vår expertis. För att ytterligare krydda sidan med nyttig information publicerar vi resereportage från Sverige och Europa.

Inte vilka resereportage som helst!

Artiklarna är skrivna av erfarna husbilister och de har alltid gjort resan själva!

Vi kommer varefter även lägga ut tekniska artiklar inom olika ämnen såsom el ombord, VVS och en del gör-det-själv artiklar.

Husbilsskolan är en oberoende, opartisk, verksamhet som finns till för dig som är konsument. Vi vill helt enkelt hjälpa dig att få ut mesta möjliga av ditt husbilsliv.

Det går även att anlita oss för att hålla teknikträffar och seminarier.