En del av Alltomhusbilen

Om oss

Vi som arbetar med Husbilsskolan

Stefan Janeld

STUDIEREKTOR

Han har gett ut tidningen Husbilen Test under flera år. Nu är Stefan chefredaktör Sveriges största husbilsmagasin på internet, www.alltomhusbilen.se  Gå in och titta redan idag, det är helt kostnadsfritt. Han har testat närmare 350 bilar och besökt de flesta fabrikerna i Europa. Har du frågor om planlösningar, modeller, chassin, värmesystem eller om husbilars konstruktion är det Stefan som ger dig besked.

Håkan Bengtzon

LÄRARE

Bor heltid i husbil och har snickrat en hel del själv för att få en mer praktisk bostad. Kan mycket om teknik och är tillsammans med Stig vår tekniske stöttepelare. Halva året spenderas utomlands, så han är väl förtrogen med att resa i Europa.

Stig Forsberg

LÄRARE

Vår teknikexpert. Har testat tillbehör åt tidningen Husbilen Test i tio år. Kan allt om el, vattenvård, internet ombord, TV, laddning. Är även väl insatt i lagar och regler runt husbilar. Såväl inom Sverige som ute i Europa.

Lars Jarlerud

REKTOR

Har över 40 års erfarenhet från husbil & husvagnsbranchen. Han har suttit i styrelsen för Husvagnsbranchens Riksförbund i mer en 10 år. Har varita agent för PILOTE husbilar i 9 år, anställd som Skandinavien ansvarig för HYMER på 90 talet. Förordnad besiktning och värderingsman av Handelskammaren. Utbildad som professionell  styrelseordförande hos Michael Berglund. 

Nu lanserar han det digitala magasinet ”alltomhusbilen.se” tillsammans med Stefan Janeld från numera nedlagda tidningen Husbilen Test. Han jobbar ständigt vidare med nya ideér.

Bengt Appelqvist

LÄRARE

Har jobbat med Fiat och husbils chassin sedan 2003. Har själv kört husbil i mer än 15år.
Kan det mesta om grund produkten, dvs. chassiet, motorer och växellådor och detta speciellt på Fiat. 
Är även ganska insatt i lagar och regler kring vikter och typbesiktningar.
                    
Stort intresse för racing , som temachef m.m.

Heinz-Peter "HP" Adlung

LÄRARE

HP är vår specialist på däck och fälg.  Med över 20 år inom däckbranschen. Med lång erfarenhet av däckbranschen, vet han det mesta om detta ämne.

HP är också dedikerad husbilsåkare sedan många år.

Arbetar och är delägare på ProDOB i Upplands-Väsby.

Om Husbilsskolan

I  tretton (13) år har Husbilsskolan varit ett fast inslag på några av landets campingmässor, och nu även på internet, som sveriges största husbilsskola.

Konceptet är enkelt. I montern står experter inom olika områden av husbilslivet som ger svar på besökarnas frågor.

Det kan handla om vad som skiljer olika husbilar, hur man håller sina batterier laddade, regler i länder man vill besöka, lagar, skatter. Vad som helst som du funderar över.

På mässorna har vi märkt att behovet av kunskap är stort, mycket stort. För att kunna stå till tjänst även då det inte är mässa har vi tagit fram en internetbaserad tjänst som fyller samma funktion.

Ni kan antingen ställa en enstaka fråga eller köpa ett medlemskap och under ett år ha fri tillgång till vår expertis.

Lär känna Rullan och Rulle.

Våra ständiga medarbetare, som alltid finns med oss.

Hej jag heter Rullan.

Hej mitt namn är Rulle, vi ses!